Laatste
nieuws
Bereken
uw BMI
Uw gewicht: kg
Uw lengte: cm
Terug naar nieuws

Themadag Autisme &verstandelijke beperking

 

Themadag voor familie/naasten over Autisme en een verstandelijke beperking

Heb jij een kind, familielid of naaste met autisme én een verstandelijke beperking (VB)? Dan weet je dat deze combinatie een uitdaging vormt. Het kan moeilijk zijn om te begrijpen wat er gebeurt en hoe je de beste zorg kunt bieden. Wat heeft iemand nodig om een zo goed mogelijk leven te leiden? Mensen met autisme en VB worden vaak over het hoofd gezien in de zorg, in onderzoek en bij regelgeving. Soms lijkt het een onzichtbare groep in de samenleving.

Op 27 november organiseert de Expertgroep Autisme en VB van de NVA een themadag speciaal voor jou. Een dag om te praten, te leren en elkaar te ontmoeten. Jouw inzichten en ervaringen als ouder, familielid of directe verzorger zijn hierbij ontzettend waardevol.

Wat kun je verwachten?

• Twee lezingen van Steven Degrieck, een expert op het gebied van autisme en verstandelijke beperking.
1. Passende zorg en de positie van de familie.
2. Over- en onderschatting van mensen met autisme en een verstandelijke beperking.

• Een lezing van Swetlana Westermeijer, met een persoonlijk verhaal over het zorgen voor jezelf als ouder van een kind met autisme en VB.

• Mini-sessies Focus op een aantal thema’s met ruimte voor persoonlijke vragen en discussie. Onder meer over eetproblematiek, hechting, omgaan met agressie en levend verlies. Ook een mini-café om informeel ervaringen uit te wisselen.

• Ervaringsverhalen en inzichten van andere ouders en familieleden.

• Praktische tips voor dagelijkse zorg en ondersteuning.

• Netwerkmogelijkheden met anderen die jouw situatie begrijpen.


De themabijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 november 2024 van 10.00 tot 16.00 uur in ‘Het Hart’  op woonzorgpark De Hartenberg/ ’s Heeren Loo ,  Apeldoornseweg 80, Wekerom. Het Hart is een leerwerkbedrijf voor mensen met een beperking. 

Informatie is te vinden op www.autisme.nl
Vragen over organisatie en aanmelding    info@congressenmetzorg.nl
Hier de iconen en linkjes, div staat helemaal onderaan, onder close_footer